Comoara de 150.000 de euro “Sur la Trace de la Chouette d’Or” a fost găsită după 30 de ani
O vânătoare de comori care a început acum peste 30 de ani s-a încheiat în cele din urmă, după ce misterioasa „Bufniță de Aur” încrustată cu diamante, cântărind 10 kilograme, a fost descoperită. Valoarea acestei piese unice este estimată la aproximativ 150.000 de euro, iar enigmatica comoară a fost căutată de mii de oameni de-a lungul decadelor.
În 1993, Régis Hauser, cunoscut și sub pseudonimul Max Valentin, împreună cu Michel Becker, au lansat vânătoarea de comori ascunzând Bufnița undeva în Franța. Detaliile despre locația acesteia au fost ascunse într-o carte intitulată „Sur la trace de la chouette d’or” (Pe urmele Bufniței de Aur), ce conține doar 11 puzzle-uri complicate formate din imagini și cuvinte. De atunci, pasionații de comori au încercat să descifreze aceste indicii timp de trei decenii, sperând să găsească prețioasa Bufniță.
Cum a fost descoperită comoara
Vânătoarea de comori a devenit faimoasă nu doar datorită valorii Bufniței de Aur, ci și datorită complexității indiciilor oferite în carte. Un exemplu de astfel de indiciu criptic sună astfel: „Când, în Carusburc, ai Albionul în spate, caută deschiderea care dezvăluie lumina cerească.” De-a lungul anilor, diverse soluții la aceste enigme au fost publicate pe internet, dar niciuna nu a reușit să conducă la locația exactă a Bufniței până de curând.
Régis Hauser a adăugat noi indicii după publicarea cărții, însă lucrurile au devenit și mai complicate, generând confuzie printre vânătorii de comori. După moartea sa în 2009, speranțele de a găsi comoara s-au diminuat, dar Michel Becker, ilustratorul cărții și co-creatorul vânătorii, a continuat să păstreze misterul viu.
Într-un mesaj postat recent pe platforma Discord, Becker a confirmat descoperirea Bufniței.
„Bună seara tuturor. Confirm descoperirea Bufniței și am multe alte lucruri de povestit”, a scris el.
Deși nu au fost dezvăluite încă detalii complete despre cine a găsit comoara sau cum a fost aceasta descoperită, Becker a menționat că se verifică autenticitatea soluției propuse de descoperitor.
Un final neașteptat pentru căutarea de decenii
Deși mulți și-au imaginat că cineva va descoperi Bufnița de Aur acoperită cu diamante, în realitate, persoana norocoasă a găsit o „contramarcă” – o replică a Bufniței, care poate fi apoi schimbată pentru adevărata piesă prețioasă. Becker a adăugat într-un alt mesaj către comunitatea de căutători de comori: „Nu săpați! Confirmăm că contramarca Bufniței de Aur a fost dezgropată noaptea trecută.”
Această descoperire marchează încheierea uneia dintre cele mai lungi și mai enigmatice vânători de comori din istorie. Totuși, identitatea celui care a găsit comoara, precum și locul exact și soluțiile complete la puzzle-urile din carte, rămân încă necunoscute publicului. Becker a sugerat că în curând va oferi mai multe informații despre cum a fost descoperită Bufnița și cum au fost rezolvate indiciile care au ținut oamenii în suspans timp de 30 de ani.